Onboarden in de financiële sector - Hyarchis
Hyarchis-Data-Science Academy
Opiniestukken

Onboarden in de financiële sector

Gepubliceerd 2022-11-08
byHyarchis

Onboarden is een delicate, tijdrovende klus. De wet- en regelgeving is altijd aan veranderingen onderhevig en ook de ethische vereisten liggen behoorlijk onder vuur. Het onboarden van nieuwe klanten omvat een verscheidenheid aan KYC-controles om het risico te beoordelen dat gepaard gaat met het bedienen van een klant. Dit is een doorlopend, missiekritisch element voor elke klantgerichte organisatie in de financiële dienstverlening. Dit betreft gegevens die momenteel zijn onderverdeeld in gegevens en documenten, maar in de toekomst ook blockchain en digitale identiteitsportefeuilles zullen omvatten. Als financieel dienstverlener is het een flinke uitdaging om de KYC-workflow optimaal in te zetten, zodat je zo spoedig mogelijk kan starten met het daadwerkelijk aanbieden van je diensten. Hoe krijg je dit dan toch voor elkaar?

Customer experience

Signicat doet al jarenlang onderzoek naar ervaringen van consumenten en dan specifiek op het vlak van financiële dienstverlening. Juist omdat de regeldruk toeneemt, is het goed om onderzoek te doen naar de gebruikservaring van klanten. Hoe gaan aanbieders om met KYC en de Antiwitwasregelgeving, zoals de Wwft? Uit onderzoek bleek dat er ontzettend veel ruimte voor verbetering is:

  • Maar liefst 68% van de consumenten onderbrak de aanvraag van een financieel product;
  • Ruim 92% van de consumenten maakt zich zorgen over privacy en het opslaan en gebruik van data;
  • Ondanks technieken als eID, is het grootste aantal afhakers gevestigd in Noord-Europa.

Optimalisatie van het onboarden

Het proces rondom onboarden is een multidisciplinaire uitdaging. Er zijn diverse elementen die invloed hebben op de customer experience en daarmee de onboarding. Denk aan:

  • Een centraal systeem waar alle klantdata worden beheerd;
  • Toepassing van nieuwe technologieën, zoals kunstmatige intelligentie;
  • Optimale veiligheid en privacy voor de klant;
  • Een holistische customer journey in een heldere digitale omgeving.

KYC Lifecycle Management

Bespaar tijd en verklein de foutmarge door KYC Lifecycle Management te integreren in je onboarding. Hyarchis levert verschillende producten, waardoor je als financieel dienstverlener het verschil maakt. Bekijk hier onze onboarding producten:

Document processing

Volledig geautomatiseerde documentverwerking op basis van kunstmatige intelligentie. Door handmatige taken te elimineren verhoog je de betrouwbaarheid naar 99% en werk je altijd volgens de meest actuele wet- en regelgeving.

Identity verification

Geautomatiseerde identiteitscontrole en documentverificatie op basis van een AVG-proof werkwijze.

Risk Profile Assessment

Strenge controles in no-time uitgevoerd. Geautomatiseerde, volledige risicoanalyse van je complete klantenbestand, op basis van sanctielijsten, PEP-lijsten en mediadatabases.

KYC Workflow

Lange wachtrijen zijn verleden tijd, want dankzij de efficiënte KYC Workflow verwelkom jij elke nieuwe klant direct. Flexibele processen, die zijn aangepast aan jouw know-your-customervereisten.

Geschreven door
An image illustrating Hyarchis icon
Hyarchis
One Step Ahead

Meer interessante posts

Welcome to the team post (1)
2024-03-06blog
Remediation: de sluitsteen van een goed KYC-beleid

Remediation is de laatste van de drie grote bouwstenen van een goed KYC beleid....

Lees verder
Welcome to the team post (1)
2024-02-23blog
Identity wallets: mooie toekomstmuziek

De Europese Unie maakt zich zorgen over de toenemende macht van grote technologiebedrijven zoals Google, Apple en Amazon. En terecht:...

Lees verder
Final
2024-02-22blog
Monitoring: het hart van een goed Customer Due Diligence beleid

De Wwft verplicht financiële instellingen om klanten te onderwerpen aan een periodieke controle om het gedrag van klanten in de...

Lees verder

Wil je meer weten? Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf één stap voor.

Contactinformatie