Regulatory Technology in de Lift | Hyarchis Connect webinar 2021
Media

Regulatory Technology in de Lift | Hyarchis Connect webinar 2021

Gepubliceerd 2021-10-01

Regulatory Compliance vraagt om innovatieve technologische oplossingen om processen te optimaliseren. Compliance wordt nog steeds te vaak gezien als kostbare spelbreker ipv een sterke driver die bedrijfsvernieuwing aanstuurt en de concurrentiepositie van financiële dienstverleners versterkt. Daarom is het van belang dat besluiten rond compliance op het allerhoogste niveau genomen worden, in de boardroom.  

Door Compliance processen te automatiseren d.m.v. AI, blockchain en Regtech-as-a- Service hoeft het personeel dat zich bezighoudt met compliance en de bestrijding van financiële misdaad niet disproportioneel opgeschaald te worden, hetgeen op de lange termijn kosten bespaart en risico’s op hoge boetes voorkomt.   

Ook bij de bestrijding van terrorismefinanciering helpt Regtech om enorme hoeveelheden beschikbare data efficiënt te analyseren. Zo kunnen de door regelgevers vereiste due diligence (KYC/CDD, AML en CTF) procedures, maar ook transactie monitoring en sanctie screening efficiënt worden geoptimaliseerd.

Access now
Gelieve uw voornaam in te voeren
Gelieve uw achternaam in te voeren
Verkeerd email adres
Voer de bedrijfsnaam in
Voer het bericht in

Meer interessante posts

Welcome to the team post (1)
2024-03-06blog
Remediation: de sluitsteen van een goed KYC-beleid

Remediation is de laatste van de drie grote bouwstenen van een goed KYC beleid....

Lees verder
Welcome to the team post (1)
2024-02-23blog
Identity wallets: mooie toekomstmuziek

De Europese Unie maakt zich zorgen over de toenemende macht van grote technologiebedrijven zoals Google, Apple en Amazon. En terecht:...

Lees verder
Final
2024-02-22blog
Monitoring: het hart van een goed Customer Due Diligence beleid

De Wwft verplicht financiële instellingen om klanten te onderwerpen aan een periodieke controle om het gedrag van klanten in de...

Lees verder

Wil je meer weten? Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf één stap voor.

Contactinformatie